7. mai 2007

Mobiil-ID


Mulle meeldib uusi asju katsetada ja nii polegi miskit imestada, et vahetasin oma vana SIM-kaardi uue "Mobiil ID" kaardi vastu. Kaart nagu kaart ikka, aga võimaldab mobiili vahendusel sooritada toiminguid, mida praegu sai teha ainult ID-kaardiga.
Esimene väike takistus tekkis, kui tahtsin kohe panka minna, aga pank teatas, et mobiil-ID aktiveerimata... Siin tuli appi siis ID-keskus, kus saab mobiil-ID aktiveerida. Ja siis oligi kõik korras :) Isegi Firefox töötab ja tunnistab sellist identifitseerimist.
Teine ja vähemoluline puudus tänases kiires maailmas seisneb identifitseerimise ajakulus, sest vähemalt kaks sõnumit saadetakse kogu protsessis, lisaks andmete kontrollimisele. Aga pole hullu, võib ju oodata ka.
Kolmas jama, mida tähele panna - mobiilil ei tohi olla klahvilukku peal, muidu ei tule esimest kontrollsõnumit kohale!
Aga kokkuvõttes on ju tore, et võimaluste aken laieneb, kuigi seda enam tekib kahtlusi-kõhklusi süsteemi jätkusuutlikkuses.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Sulle seal, kus käisid SIMi vahetamas, ei öeldud, et teenus tuleb ID-kaardiga aktiveerida? Kui ei, siis siit vihje, et palun teeninduses see aspekt kindlasti täiendavalt üle käia. Uus asi, teenindajatelgi veel teadmistes ebakindel...
Trv, Kaja Pino (EMT esindaja, mitte blogija rollis :)

Agris ütles ...

Ega öeldud küll :) Eks ma jätsin teadliku mulje ja olin ka ise ära unustanud, et pressiteates seda mainiti.