23. aprill 2007

Taagast vabaks


Kuhu läheb tigu, sinna läheb ka tema maja. Kas keegi on kunagi näinud, kus asub teo majas prügikast? Peale limase jälje ja ärasöödud taimelehtede ei näe me teo elutegevusest mingeid märke (võibolla teoteadlased näevad, kes teab...)
Aga inimene, lihtne külaelanik või vähemlihtne papikummardaja, ükskõik, jätavad oma elutegevusest suuri ja märgatavaid märke. Kes õuenurka, kes metsa alla, kes maanteekraavi... Kahe ja poole päevaga tassisid ümberkaudsed 20-30 majapidamist valla kulul (maksumaksja kulul tegelikult ju) tellitud prügikonteineri mitmesugust risu täis. Tundub, et see on paljude majapidamiste aasta tipphetk, kui saab aastaga kogutud rämpsu-kilakola käru- ja pagasnikutäite kaupa "võõrasse" konteinerisse tassida.
Mina ei tea, miks inimesed nii teevad, et koguvad aasta otsa rämpsu-solki kuuri või garaazhinurka ning ootavad, et keegi kuskil hoolib, et kogu see risu ei satuks naabri või riigimetsa. Aga kui ühel kevadel jääb konteiner-kevadekuulutaja saabumata, sest hoopis toredam oleks nende kümnete tuhandete kroonide eest ehitada küla muruplatsidele lastele mänguväljakuid või joonida metsa matkateid värske õhu hingamiseks, mis siis küll saab? Kas inimesed surevad oma rämpsu sisse ära?
Jah, absurd on see, kui "millise" autoga veetakse vana tugitool ühiskonteinerisse ja trambitakse prügikoorma otsas, et veel viimased prügikotid kuhja mahuksid. Või on see hoopis vabadus elada nii kuis süda soovib, sest raske tööga on see vabadus enesele kätte võideldud ja miks peaks kallist raha kulutama isikliku prügikasti muretsemiseks, kui head vallaametnikud sinu teenitud tulu eest sulle konteineri kodutanumale organiseerivad.

3 kommentaari:

Anni ütles ...

Hei Agris!
Mul on hea meel, et Taavi ütles mulle, et sa hakkasid päevikut pidama- kui loodus/jumal on sulle nii hea sulejooksu ja suurepärased mõtted andnud, ei tasu neid tõepoolest ainult endale hoida. Sinu prügiartiklis tundsin minagi oma mõtted ära ja olen lausa häppi, et keegi need välja ütleb. Soovitus: levita oma mõtteid ka paberikandjatel, mis siis, et see teinekord musta muret ja paksu pahandust kaasa tuua võib.(nt. Taavi ja Ekspress!)
Edu sulle!
Meeldetuletuseks-ma ei taha mitte taastutvustada ennast kui Taavi naist ja tema laste ema, sest ma arvan, et olen ikka ise ka keegi!

Agris ütles ...

Aitäh Anni!
Tundub, et blogeerimine on päris mõnus vahend oma mõtete väljaütlemiseks. Kirjutatuna on mõtetel parem struktuur ja jutt on ehk veidi arusaadavam ka :)
Muide, Hannes Võrno kirjutas samast asjast ka Viimsi Teatajas, mistõttu vastab ehk tõele väide, et igaühel meist on kuskil teisik ning keegi kuskil mõtleb ikka samamoodi nagu sina...
Aga vaatame, mis sellest blogist siin saab, kui jumal aastaid annab :)

Anni ütles ...

kui jumal aastaid annab :)....
Annab muidugi ja armastust ja rohkem lapsi ja rahakotis olevaid vahendeid, ainult aega võtab vähemaks!
Shi(f)t happens-so what, enjoy it!